I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Självrisk­eliminering vid djur­kollision

Om du krockar med en älg eller annat djur slipper du hela vagnskadesjälvrisken om du har Volvias Självriskeliminering djurkollision. Den täcker också skador på kläder vid en sådan olycka. Självriskeliminering djurkollision ingår i Trygghetspaketet, men kan köpas separat.

Vare sig du bor i ett område med mycket vilt, eller ofta kör din Volvo på landsväg, så vet du att du riskerar att vara med om en viltolycka. Men visste du att du har möjlighet att slippa att betala självrisken om det händer?

Självriskeliminering djurkollison ingår i Trygghetspaketet och gör att du slipper hela vagnskadesjälvrisken (gäller även om din bil har personvagnsgaranti) om du krockar med en älg eller annat djur. Dessutom är det en försäkring som täcker eventuella skador på kläder som du bar vid olyckstillfället. Maximal ersättning för kläder är 2 000 kronor. Självriskeliminering djurkollision går även att köpa separat.

Tänk på att du enligt jaktförordningen är skyldig att polisanmäla och märka ut platsen där olyckan skett.

Du måste polisanmäla om du krockat med dessa djur
Björn Mufflonfår Varg
Hjort Ren Vildsvin
Järv Rådjur Älg
Lo Utter Örn

Räkna och köp

Ditt pris framställs automatiskt . Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.