I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Om Volvia

Vi är experter på att försäkra Volvobilar. Det har vi gjort sedan 1959. Tillsammans med Volvo Cars arbetar vi ständigt med att förbättra våra försäkringar och vår service för att du ska känna dig trygg med att äga en Volvo. Tryggt och enkelt - det är vårt ledord.
 
Volvo XC60 denim blue med två  cyklar på takräcket.

Vi har försäkrat Volvobilar i över 60 år

Volvia grundades 1959 och erbjuder idag en av Sveriges bästa märkesförsäkringar och ett enklare bilägande för alla som kör Volvo. Oavsett om det är en egen bil, företagsbil eller lastbil.
 
Idén om en märkesförsäkring för Volvoägare föddes redan 1954 då Volvos grundare Assar Gabrielsson ville införa en försäkring för PV 444. Hösten 1959 ansökte Volvo om tillstånd för att starta ett försäkringsbolag, Volvia, och i december samma år beviljades ansökan.
 
Skräddarsydda försäkringsprodukter för just Volvo. Snabb och enkel skadeservice. Du hittar oss i anslutning till Volvohandlare på över 125 platser i hela Sverige. Resultatet av det nära samarbetet är bland annat kortare väntetider och snabbare skadeservice.
 
Vi har dessutom ett unikt samarbete med Volvokort och Volvofinans som är en del av Ziklo Bank. Det gör hela bilägandet enklare, med allt från finansiering av bilköp till alla kostnader på en och samma faktura som resultat.
 

Volvia ingår i If-koncernen

If Skadeförsäkring AB (publ), Säte: Stockholm, org.nr: 516401-8102 är försäkringsgivare. Volvia ingår i If-koncernen sedan maj 2001. Ifs, och därmed Volvias verksamhet står under tillsyn av Finansinspektionen och vår marknadsföring på denna sajt följer svensk lag.
 
Du hittar mer information om Ifs verksamhet på www.if.se under rubriken Om if. Vill du kontakta Finansinspektionen går ni in på www.fi.se eller mejlar till finansinspektionen@fi.se.