Hämtar information

Stenskott och annan glasskada

Har du fått stenskott, sprickor eller skador på bilrutorna får du ersättning för laga det om bilen är minst halvförsäkrad.

Vid glasskada:

  • Skada på vindrutan, anmäl via appen, direkt här eller kontakta närmaste Volvoverkstad direkt.
  • En skada på glastaket kan ersättas via vagnskadeförsäkringen eller vagnskadegarantin.
  • Övriga skador anmäler du direkt hos din Volvoverkstad  eller ring oss 031-345 69 00.
  • Självrisken är 100 kr när du lagar rutan på din Volvo hos en auktoriserad Volvoverkstad. Vid byte av glasruta är självrisken 1 600 kr.
  • Om du har frågor om glasskador – ring oss på telefon 031-345 69 00.
volvo-vindruta

Vindrutan – en viktigt del av bilen

Den säkerställer inte bara sikten framåt – den är också helt avgörande för karossens hållfasthet. Om du behöver laga eller byta vindruta är det därför viktigt att du kontaktar en auktoriserad Volvoverkstad. Där är du garanterad rätt metoder, rätt delar och att din Volvo blir lika säker som när den rullade ut från fabriken.

I nyare Volvobilar sitter dessutom viktiga säkerhetsfunktioner i vindrutan, till exempel trötthetsvarnare, aktiv körfältshjälp och autobroms (City Safety). Med andra ord har du inte vilken vindruta som helst. För att bilens säkerhetssystem ska fungera så rekommenderar vi att du låter en auktoriserad Volvoverkstad byta vindrutan. Där används bara Volvo Originaldelar och viktig kalibrering av säkerhetssystemen ingår.

volvocars.com kan du läsa mer hur viktig din vindruta är.

Ett samarbete mellan Volvo och If Skadeförsäkring