Hämtar information

Stenskott och annan glasskada

Har du fått stenskott, sprickor eller skador på bilrutorna får du ersättning för laga det om bilen är minst halvförsäkrad.

Vid glasskada:

  • Kontakta närmaste auktoriserad Volvoverkstad för att laga eller byta rutan. En skada på glastaket kan ersättas via vagnskadeförsäkringen eller vagnskadegarantin.
  • Självrisken är 100 kr när du lagar rutan på din Volvo hos en auktoriserad Volvoverkstad. Vid byte av glasruta är självrisken 1 600 kr.
  • Ladda ner och skriv ut skadeanmälan, fyll i den och ta med den till verkstaden.
  • Om du har frågor om glasskador – ring oss på telefon 031-345 69 00.

Vindrutan – en viktigt del av bilen

Den säkerställer inte bara sikten framåt – den är också helt avgörande för karossens hållfasthet. Om du behöver laga eller byta vindruta är det därför viktigt att du kontaktar en auktoriserad Volvoverkstad. Där är du garanterad rätt metoder, rätt delar och att din Volvo blir lika säker som när den rullade ut från fabriken.

I nyare Volvobilar sitter dessutom viktiga säkerhetsfunktioner i vindrutan, till exempel trötthetsvarnare, aktiv körfältshjälp och autobroms (City Safety). Med andra ord har du inte vilken vindruta som helst. För att bilens säkerhetssystem ska fungera så rekommenderar vi att du låter en auktoriserad Volvoverkstad byta vindrutan. Där används bara Volvo Originaldelar och viktig kalibrering av säkerhetssystemen ingår.

Se hur viktig din vindruta är här.

volvo-vindruta

När kan vindrutan lagas?

Om du fått ett stenskott i den gröna zonen kan rutan lagas. Sitter skadan i de röda fälten måste rutan bytas. Har du fått stenskott i det gula fältet gör verkstaden en bedömning från fall till fall vilket som är den säkraste lösningen.