I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Personvagns­garanti

När du köper en ny Volvo ingår personvagns­garanti, även kallad vagnskadegaranti, som gäller i tre år från första registreringsdagen. Det är Volvo Cars som står för garantin, men vi tar hand om skadehanteringen. 

Vill du veta när garantin upphör för din bil?

Fyll i ditt registreringsnummer så får du svar.

Så gäller garantin

  • Garantin gäller i Sverige och i de länder som är anslutna till Gröna Kort-systemet. Om du exporterar bilen och registrerar den i ett annat land upphör garantin att gälla.
  • Volvo Cars avgör vilken självrisk som gäller för personvagns­garantin. Självrisken anges alltid utan moms.
  • Reglerna för när en skada måste anmälas för att garantin ska gälla står i garantiboken.
  • Personvagnsgarantin följer fordonet och ger rätten till reparation eller likvärdigt fordon av samma märke i den auktoriserade Volvohandeln.

I service- och garantiboken för din bil hittar du detaljerad information om personvagnsgaranti och aktuell självrisk.

Skada som ska gå på garantin

Det är vi på Volvia som tar hand om dig när du råkat ut för en händelse som personvagnsgarantin gäller för, även om du har din bilförsäkring hos ett annat försäkringsbolag.

Personvagnsgarantin täcker skador på den egna bilen vid trafikolycka, singelolycka eller annan yttre händelse, till exempel skadegörelse av tredje part.

Om du råkar ut för en skada som garantin gäller för:

  • Anmäl skadan inom 90 dagar.​
  • Kontakta närmaste Volvoverkstad och beställ tid för skadebesiktning så snart som möjligt. Du kan göra din anmälan direkt till verkstaden.
  • Du kan även anmäla skadan här på webben eller ringa oss på telefon 031-345 69 00.

Välj rätt försäkring under garanti­tiden

Så länge personvagnsgarantin är giltig bör din bil vara halvförsäkrad. Garantin tillsammans med halvförsäkring ger dig samma skydd som en helförsäkring. Du behöver alltså inte köpa till en vagnskadeförsäkring under garantitiden.

Bra att känna till för dig som är Volviakund

Din halvförsäkring uppgraderas automatiskt till en helförsäkring när personvagnsgarantin går ut efter tre år. På så sätt behåller du samma skydd som tidigare.

Försäkra din Volvo

Ditt pris framställs automatiskt . Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.