I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Care by Volvo

När du har ett bilabonnemang hos Care By Volvo kan du känna dig trygg med att bilförsäkringen alltid ingår i abonnemanget. Här hittar du information om din försäkring och hur du gör för att anmäla en skada på bilen.

Kvinna med solglasögon går bort från en parkerad vit Volvo XC40.

Bra att veta om försäkringen

Försäkringspaketet som ingår i Care by Volvo består av två delar:

  1. Halvförsäkring – Tillsammans med bilens personvagnsgaranti (vagnskadegaranti) har du exakt samma skydd som en helförsäkring. Försäkringen täcker både skador som du orsakar någon annan och skador på den egna bilen, även om du orsakat dem själv.
  2. Trygghetspaket Plus – Vår populäraste tilläggsförsäkring som innehåller bland annat hyrbilsförsäkring, 0 kronor i vagnskadesjälvrisk vid djurkollision, nyckelförsäkring, ersättning för skador inne i bilen, sänkt vagnskadesjälvrisk vid skadegörelse och sänkt självrisk med 3 000 kronor på skador som ersätts av personvagnsgarantin.

Försäkringsinformation och villkor Care by Volvo (PDF).

Har du frågor om Care by Volvo är du välkommen att ringa Volvos kundcenter 0200–753 511. Öppettider måndag-fredag 08.00–20.00, lördag 10.00–18.00.

Du kan också läsa mer om bilabonnemanget på Volvos hemsida.

Så fungerar Care by Volvo

Smidig skade­hantering

Vårt nära samarbete med auktoriserade Volvohandlare gör skadehanteringen enkel och flexibel. Du väljer om du vill anmäla skadan till oss eller låta en Volvoverkstad sköta hela ärendet åt dig. Självklart har du rätt till hyrbil under tiden bilen är på verkstaden.

Anmäl skada på det sätt som passar dig bäst:

Skadeanmälan via appen

I vår app kan du, förutom att anmäla skador, ta bilder på skadan med din mobil och skicka direkt till närmaste Volvoverkstad. De bedömer skadan och du sparar in det första verkstadsbesöket.
Google play buttonApple store button
Smartphone som visar Volvia-appen