I samarbete med Volvo Cars sedan 1959

Garanti­er för personbil

När du köper en ny bil ingår garantier som ges av biltillverkaren, så som nybilsgaranti, rostskyddsgaranti och personvagnsgaranti. Förutom nämnda garantier så behöver bilen en försäkring. Du som har en halv- eller helförsäkring hos oss omfattas av vår maskinskadeförsäkring, förutsatt att bilen inte passerat gränsen för ålder och/eller antal körda mil. 

Servicetekniker inspekterar en Volvo vindruta
  • Personvagnsgaranti - kallas även vagnskadegaranti och den ingår vid köp av ny Volvo. Den gäller i tre år från första registreringsdagen. Personvagnsgarantin gäller för skador på plåt och lack. Du behöver inte köpa helförsäkring till bilen så länge denna garanti gäller. Läs mer om personvagnsgarantin.

Vill du veta hur länge din bil har personvagnsgaranti? Fyll i registreringsnumret i fältet nedan så får du svar. 

  • Nybilsgaranti - gäller i två år när du köper en ny Volvo. Nybilsgarantin täcker bilen och den utrustning som ingår i köpeavtalet. Garantin gäller för fel som fanns vid leveransen, eller som uppstår under garantitiden. Läs mer om nybilsgarantin.
  • Rostskyddsgarantin - alla Volvos bilar har 12 års rostskyddsgaranti. Garantin omfattar delar av kaross och bärande chassikomponenter. Utsätts någon av de delar som omfattas av garantin för genomrostning byts den kostnadsfritt hos valfri auktoriserad Volvoverkstad eller Volvoförsäljare. Läs mer om rostskyddsgarantin.
Volvo tekniker reparerar frontruta med originaldelar

Originaldelsgaranti

Reparation med Volvo originaldelar garanterar fortsatt funktionalitet, säkerhet och ett bra andrahandsvärde.
Man med mobiltelefon står lutad mot en Volvo V60

Välj rätt omfattning för din bil

Vi hjälper dig att hitta rätt försäkring för just din Volvo. Här kan du enkelt räkna fram pris på bilförsäkringen.