I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Hjälp vid en skada

Vi gör det enkelt för dig när du har råkat ut för en skada. I de flesta fall behöver du bara kontakta oss en gång, vi sköter resten. Dessutom kan du följa och hantera dina skador direkt i Mina sidor.

Så går det till

1. Anmäl skada

Anmäl skadan på webben, i appen, kontakta närmaste Volvoverkstad eller ring oss.

2. Du får besked

Vi eller verkstaden lämnar besked. Oftast får du veta detta inom ett par timmar.

3. Bilen repareras

Verkstaden reparerar din bil med originaldelar och enligt Volvos anvisningar.

4. Hämta bilen

Du blir kontaktad när bilen är klar att hämtas och betalar eventuell självrisk till verkstaden.

Frågor och svar

Vi vill göra det enkelt för dig och därför kan du välja hur du anmäler skadan till oss.  

Skicka in foton på glasskadan via Volvia-appen eller kontakta närmaste Volvoverkstad för att få hjälp med att åtgärda stenskott och andra skador på vindrutan.

En fördel med att använda appen är att du slipper åka till verkstaden för en första skadebedömning.

Med skadegörelse menas att en annan person avsiktligt skadat din bil. Det kan till exempel vara sönderskurna däck, inslagna rutor, repad lack eller att någon sparkat på bilen. 
 
Om du har din bil helförsäkrad (eller har personvagnsgaranti) anmäler du skadan här på webben och kontaktar sedan närmaste auktoriserade verkstad och beställer tid för skadebesiktning. Har du Trygghetspaketet är din självrisk 1 000 kr. Skadegörelse måste polisanmälas.
Varna andra trafikanter genom att använda varningstriangel. Markera platsen med viltolycksremsan, som finns att hämta på Bilprovningen, så att eftersöksjägare hittar platsen. 
 
Larma polisen på 112. Har du kört på älg, rådjur, vildsvin, hjort, varg, lodjur, järv, utter, örn, björn eller mufflonfår måste du anmäla det till polisen för att inte få böter för smitning. Har du kört på tamdjur eller ren ska du anmäla det till djurägaren eller till polisen. 
 
Läs gärna mer på www.viltolycka.se

Hyrbil ingår i Trygghetspaketet. Har du det får du hyra bil till reducerad kostnad om du råkat ut för en skada som din bilförsäkring gäller för.

Saknar du egen hyrbilsförsäkring kan motpartens försäkringsbolag betala hyrbilskostnaden i de fall du kolliderat med en annan bil och den andre föraren är vållande till skadorna. Det är dock tryggast för dig att ha en egen hyrbilsförsäkring. Då är du på den säkra sidan.

Ja, försäkringen gäller om du har helförsäkring eller gällande personvagnsgaranti.

Du kan få bärgning dygnet runt om batteriet laddar ur på din elbil, om du har halvförsäkringen eller helförsäkring. Du behöver bara betala självrisken. Om du har Assistansförsäkring ingår bärgning utan någon självrisk.

Om din bil omfattas av Volvo Assistans kan det också ingå bärgning utan någon självrisk. På Volvo Assistans kan du läsa mer om vad som gäller.

Volvo servicetekniker sitter vid dator

Vi finns i verkstaden

På nästan varje Volvoverkstad finns det en representant för Volvia som hjälper till med skadeanmälan. Om du råkat ut för en glas- eller maskinskada ska du vända dig direkt till verkstaden.