Hämtar information

Hur går det till när man fått en skada?

Vi gör det enkelt för dig när du har råkat ut för en skada. I de flesta fall behöver du bara kontakta oss en gång. Vi sköter resten. 
Nu kan du dessutom följa och hantera dina skador direkt i Mina sidor. Logga in på Mina sidor så får du snabbt en överblick över ditt skadeärende. Gäller inte glas- och maskinskador.

vid-skada-1

1. Anmäl skadan

Anmäl skadan på webben, i appen, kontakta närmaste Volvoverkstad eller ring oss.

vid-skada-2

2. Du får besked

Vi eller verkstaden lämnar besked. Oftast får du veta detta inom ett par timmar.

vid-skada-3

3. Bilen repareras

Verkstaden reparerar din bil med originaldelar och enligt Volvos anvisningar.

vid-skada-4

4. Du hämtar bilen

Verkstaden kontaktar dig när bilen är klar att hämtas.

vid-skada-5

5. Betala

Du betalar eventuell självrisk till verkstaden. Sedan är det klart!

Om skador

Här hittar du svaren på frågor som handlar om skadesituationer

Vad gör jag om min bil utsätts för skadegörelse?

Med skadegörelse menas att en annan person avsiktligt skadat din bil. Det kan till exempel vara sönderskurna däck, inslagna rutor, repad lack eller att någon sparkat på bilen.

Om du har din bil helförsäkrad (eller har personvagnsgaranti) anmäler du skadan här på webben och kontaktar sedan närmaste auktoriserade verkstad och beställer tid för skadebesiktning. Har du Trygghetspaketet är din självrisk 1 000 kr. Skadegörelse måste polisanmälas.

Jag har kört på ett djur. Vad gör jag?

Varna andra trafikanter genom att använda varningstriangel. Markera platsen med viltolycksremsan, som finns att hämta på Bilprovningen, så att eftersöksjägare hittar platsen.

Larma polisen på 112. Har du kört på älg, rådjur, vildsvin, hjort, varg, lodjur, järv, utter, örn, björn eller mufflonfår måste du anmäla det till polisen för att inte få böter för smitning. Har du kört på tamdjur eller ren ska du anmäla det till djurägaren eller till polisen.

Läs gärna mer på www.viltolycka.se eller ladda ner deras app.

Kan jag få hyrbil när min bil är på verkstad?

Hyrbil ingår i Trygghetspaketet. Har du det får du hyra bil till reducerad kostnad om du råkat ut för en skada som din bilförsäkring gäller för. Saknar du egen hyrbilsförsäkring kan motpartens försäkringsbolag betala hyrbilskostnaden i de fall du kolliderat med en annan bil och den andre föraren är vållande till skadorna. Det är dock tryggast för dig att ha en egen hyrbilsförsäkring. Då är du på den säkra sidan.

Jag har tankat fel bränsle. Gäller försäkringen?

Ja, försäkringen gäller om du har helförsäkring eller gällande personvagnsgaranti. 

Ett samarbete mellan Volvo och If Skadeförsäkring