I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Stöld eller inbrott i bilen

Stöldförsäkringen ingår i halvförsäkringen. Du måste både anmäla till polisen och till oss om du fått inbrott i bilen eller om den har blivit stulen. Läs om förebyggande åtgärder och vad du ska göra om du råkat ut för bilstöld eller inbrott. 

Om du råkat ut för bilinbrott eller bilstöld 

Om du haft inbrott i bilen måste du göra en polisanmälan, antingen på polisens hemsida eller genom att ringa 114 14. Det samma gäller om någon har försökt stjäla bilen. 
 
Efter att du har kontaktat polisen anmäler du händelsen till oss. Du kan skicka in din skadeanmälan här på webben, dygnet runt, eller ringa oss på telefon 031-345 69 00.  På vardagar har vi öppet mellan 08.00-18.00 och mellan 09.00-16.00 på helger. 
 

Bra att känna till: 

  • Om du fått bilradion, däcken eller annan utrustning stulen måste du visa upp kvitto eller annan handling som visar var och när du köpte det som blivit stulet, och vad det kostade. 
  • Kör inte med bilen om någon har försökt stjäla den. Rattlåset kan vara skadat och då kan ratten låsa sig under körning. Ring Volvia Assistans +46 77-145 10 45 och låt bärga bilen till närmaste Volvoverkstad för skadebesiktning.  
  • Om din bil inte kommer tillrätta inom 30 dagar från att anmälan är gjord får du ersättning av oss motsvarande värdet på din stulna bil. Detta gäller om du har minst en halvförsäkring på bilen. 
Person med svarta latexhandskar gör inbrott i bil via bilrutan.

Undvik bilstöld och inbrott  

Gör det svårt för biltjuven genom att ligga steget före. Med vår checklista minskar du risken för bilinbrott och bilstöld. 

1. Håll koll på nycklarna  

Förvara nycklarna på ett säkert ställe och kontrollera alltid att bilen är ordentligt låst innan du lämnar den. Med en störsändare kan tjuven slå ut bilnyckelns låsfunktion. Läs mer om störsändare på polisens hemsida.
 
Vill du ha extra skydd för dina bilnycklar kan du lägga till Trygghetspaketet. I Trygghetspaketet ingår nyckelförsäkring som ersätter förlorad eller skadad nyckel/nyckelkort. 

2. Parkera smart  

Undvik att parkera på stora, mörka parkeringsplatser. Det bästa är om du parkerar i ett låst garage. Saknar du garage men har uppfart med grind – håll grinden stängd. Parkerar du på gatan – låt bilen stå så synligt som möjligt och gärna upplyst, till exempel under en lyktstolpe. 

3. Lämna inga värde­saker i bilen 

Även en tom väska eller kasse kan se lockande ut för tjuven. Därför är det viktigt att du aldrig lämnar saker synliga. Ta till exempel alltid med mobil, dator och surfplatta. De räknas i regel som stöldbegärlig egendom. Om de stjäls ur bilen brukar hemförsäkringar inte ge dig ersättning.  
 
Behöver du trots allt lämna kvar något i bilen – försök att dölja sakerna så gott du kan. Du kan exempelvis lägga allt i bakluckan och dra för insynsskyddet om sådant finns. 

4. Använd stöld­skydd som fungerar 

  • Godkänt larm – skyddar mot inbrott och stöld av bilen. 
  • Nivåsensor – skyddar mot stöld av hjul, i kombination med larm och låsmuttrar. 
  • Rattkrycka – förstärker skydd mot stöld av bilen. 
  • Startspärr – gör det omöjligt att starta motorn. 
  • Märkta rutor - det försvårar försäljning av en stulen bil. 
För mer information, kontakta oss eller din Volvohandlare

5. Ha rätt omfattning på din försäkring 

Stöldförsäkring ingår i halv- och helförsäkring. Kontrollera vilken omfattning du har på Mina sidor.