I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Avställnings­försäkring

Har du en halv- eller helförsäkring ändras din bilförsäkring automatiskt till en avställningsförsäkring i samband med att du ställer av bilen hos Transportstyrelsen. Du behöver inte kontakta oss, vi får den informationen från Transportstyrelsen.

Silvrig Volvo XC60 parkerad i garage

Så gäller försäkringen

Även en avställd bil kan råka ut för olyckor och då kan det kännas skönt med ett bra grundskydd som täcker eventuella skador.

Med en avställningsförsäkring får du ersättning vid brand, stöld, glas- och vagnskada, som till exempel skadegörelse. Försäkringen ersätter också vissa ombuds- och rättegångskostnader.

I villkoret kan du läsa mer om vad som ingår – Villkor Volvia (PDF).

Frågor och svar

En avställningsförsäkring kostar mindre än en vanlig bilförsäkring (trafik-, halv eller helförsäkring) eftersom olycksrisken är lägre när bilen inte används i trafik. Hur stor prisskillnaden blir beror bland annat på bilmodell, var du bor och tidigare skadehistorik.

Kontakta oss om du vill veta vad en avställningsförsäkring kommer kosta för din Volvo.

Har du redan en avställningsförsäkring hos oss ser du priset på Mina sidor.

Du kan ställa av bilen via:

Transportstyrelsen meddelar oss att bilen är påställd och vi ser till att du får tillbaka samma omfattning som tidigare.

Har du endast haft trafikförsäkring avslutas försäkringen när fordonet ställs av, vilket betyder att du inte har någon försäkring för bilen när den är avställd.

Kontakta oss inom en månad från det att du blir registrerad som ägare av bilen så hjälper vi dig att teckna avställningsförsäkring.  

Grundregeln är att du inte får köra eller bogsera en avställd bil, men det finns ett undantag. Om bilen har en trafikförsäkring och alla fordonsskatter är betalda får du köra till och från närmaste besiktning.

Teckna bilförsäkring

Vi är experter på försäkring för Volvobilar. Se vilken bilförsäkring som passar dig bäst.

Välj bilförsäkring