Hämtar information

Nyhetsrummet

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden från oss. Du kan även följa oss på Facebook.​ 

Läs nyheter och pressmeddelanden

Nedan hittar du nyheter och pressmeddelanden i korthet. För att läsa hela artikeln klickar du på rubriken. Du kommer då att slussas över till vår sida på MyNewsdesk.

2020-07-01

Så reser du säkert med barnen i sommar

I sommar är det många som väljer att ta bilen till sommarhuset, stranden eller skogsutflykten. Volvia har samlat de bästa tipsen för att hålla alla resenärer säkra och glada på vägarna.
2020-06-24

Förebygg och lindra barnens åksjuka i bilen

En del barn drabbas av åksjuka i bilen. Testa några av Volvias tips för att lindra åksjukan!
2020-05-04

5 viktiga tips för säkra barn i bilen

Volvias fem viktiga punkter för säkra barn i bilen
2020-05-04

44 000 förskolebarn går baklänges – för sin rätt att åka säkert i bilen

Den 6 maj går över 44 000 förskolebarn baklänges i den årliga Baklängesmarschen, en manifestation som äger rum under Barnsäkerhetens dag. I samband med manifestationen släpps resultatet från undersökningen Barnsäkerhet i bil. Bakom initiativet står Volvia, som i samarbete med NTF bjuder in till Baklängesmarsch för 12:e året i rad.
2020-04-29

Baklängesmarschen 2020 – Kontakta en anmäld förskola

​Barnsäkerhetens dag arrangeras i år onsdagen den 6 maj och 44 000 barn är anmälda till marschen, som går utomhus på förskolor runt om i Sverige på initiativ av Volvia. Media är varmt välkomna att kontakta en av alla förskolor som går i Baklängesmarschen. Resultatet från Volvias årliga undersökning om barnsäkerhet i bil bland 1 000 svenska småbarnsföräldrar släpps den 4 maj.
2020-04-22

Svenska föräldrar bäst i Norden på barnsäkerhet i bil

En jämförande undersökning gjord på uppdrag av Volvia visar på stora skillnader mellan de nordiska länderna, när det kommer till barnsäkerhet i bil och hur bilburna barn sitter placerade. Och Sverige sticker ut i positiv bemärkelse – framförallt låter svenskarna barnen sitta bakåtvänt högre upp i åldrarna, något som markant minskar risken för allvarliga skador vid en olycka, visar forskning.
2019-10-28

En lysande fotboll ska uppmärksamma bilförare på lekande barn i höstmörkret

Volvia försäkringar har under det senaste året arbetat med att ta fram en fotboll som lyser i mörkret för att barn ska kunna fortsätta leka säkert även när det börjar skymma. Nu presenteras de första prototyperna av den lysande Volviabollen, som ska bidra till en säkrare utomhusmiljö för barn och förebygga skador i trafiken.
2019-10-23

Tips för en säkrare vinterresa med barn i bilen

Här är barnsäkerhetsexpertens fem tips till föräldrar med framåtvända barn i bilen.