Hämtar information

Nyhetsrummet

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden från oss. Du kan även följa oss på Facebook.​ 

Läs nyheter och pressmeddelanden

Nedan hittar du nyheter och pressmeddelanden i korthet. För att läsa hela artikeln klickar du på rubriken. Du kommer då att slussas över till vår sida på MyNewsdesk.

2021-10-14

Undersökning visar: sju av tio föräldrar oroliga när barnen leker ute i mörkret

När mörkret faller syns lekande barn dåligt. Trots det bär bara knappt hälften av alla barn alltid reflex när de leker utomhus i mörkret. Och många föräldrar oroar sig för att deras barn inte ska upptäckas i tid av förare som kör för fort eller är ouppmärksamma. Det visar en undersökning om barns lek ute i mörker, gjord på uppdrag av Volvia Försäkringar.
2021-07-15

Volvia's report Child Safety in Cars 2021 is now available in English

Volvia's annual Child Safety in Cars report is for the first time available in English. It provides an in-depth overview of conditions relating to children's safety in vehicles in Sweden. It also explains why and when it is important for children to use child restraints (CRS).
2021-05-03

50 000 förskolebarn går baklänges – för sin rätt att åka säkert i bilen

Ett av fem barn i åldern 2 - 4 år åker alltid eller ibland framåtvänt och utsätts därmed för onödig risk i trafiken. Den 6 maj går därför 50 000 förskolebarn baklänges i den årliga Baklängesmarschen, en manifestation som äger rum under Barnsäkerhetens dag. Bakom initiativet står Volvia, som i samarbete med NTF bjuder in till Baklängesmarsch för 13:e året i rad.
2021-04-28

Baklängesmarschen 2021 – Kontakta en anmäld förskola

Barnsäkerhetens dag arrangeras i år torsdagen den 6 maj och 50 000 barn är anmälda att delta. Media är varmt välkomna att kontakta en av alla förskolor som går i Baklängesmarschen.
2021-04-26

Årets rapport om svenska barns säkerhet i bil är här – barnen sitter allt säkrare

De allra flesta barn under 11 år åker med antingen babyskydd, bakåtvänd bilbarnstol, bältesstol eller bälteskudde i bilen. Men det finns också oroande trender i Volvias årliga rapport om svenska föräldrars kunskap och förhållningssätt till barnsäkerhet i bil.