Hämtar information

Nyhetsrummet

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden från oss. Du kan även följa oss på Facebook.​ 

Läs nyheter och pressmeddelanden

Nedan hittar du nyheter och pressmeddelanden i korthet. För att läsa hela artikeln klickar du på rubriken. Du kommer då att slussas över till vår sida på MyNewsdesk.

2019-05-03

55 000 förskolebarn går baklänges – kräver att få åka säkert i bilen

Volvias årliga undersökning visar att allt fler svenska barn åker säkert i bilen. Men fortfarande åker nästan vart femte barn framåtvänt trots att de är under fem år och borde åka bakåtvänt. I år är mer än 55 000 barn anmälda till Baklängesmarschen, manifestationen där förskolebarn går baklänges för att uppmärksamma föräldrar om sin rätt att åka säkert i bilen.
2019-03-26

Säkerhetsmissar svenska föräldrar gör i bilen

Så många som 11% av barnen åker utan säkerhetsbälte ibland, och en tredjedel av föräldrarna vet inte hur länge ett barn bör åka med bälteskudde. Vart femte barn i storstäderna under 4 år riskerar dessutom allvarliga skador vid en olycka, eftersom de åker framåtvända för tidigt. Det visar den årligen återkommande undersökningen Barnsäkerhet i bil.
2019-02-08

​Volvia partner till AI Innovation of Sweden - ett nationellt center för tillämpad forskning och innovation inom Artificiell Intelligens

Nu invigs AI Innovation of Sweden på Lindholmen Science Park. Volvia är en av ett 40-tal partners till centret, som genom samverkan och samlokalisering ska accelerera innovation och forskning inom praktiskt tillämpad Artificiell Intelligens – ett område som blir allt viktigare för försäkringsbranschen.
2018-11-14

App låter bilägaren besikta skadan på distans

Har olyckan varit framme? Med hjälp av ny teknik kan landets bilägare både spara tid och minska sin klimatpåverkan, när allt fler fotograferar sina skador och skickar bilderna direkt till verkstaden för bedömning. ”Ett tydligt exempel på framgångsrik digitalisering”, säger Per Nilsson, skadechef på Volvia.
2018-11-14

Ny app underlättar för yrkesförare

Brottsstatistik visar att det finns få säkra rastplatser för yrkesförare. Volvia lanserar nu appen Roadsmart som kontinuerligt uppdateras med färsk statistik från polisen och som varnar förarna för otrygga platser, aktuella vägarbeten och trafikolyckor. Dessutom ger Roadsmart aktuell information om trafikläge, väder, anvisningar till närmaste verkstad och en funktion för att beställa bärgning.
2018-10-30

Därför ska vinterkläderna av under bilresan

Trots att många föräldrar känner till att vinterkläder försämrar bilbältets effektivitet slarvas det. Så mycket som varannan förälder knäpper bara ibland upp eller tar av tjocka vinterkläder och hela 15% lämnar alltid ytterkläderna på, visar en undersökning från Volvia Försäkringar.
2018-10-09

Ny undersökning: Föräldrar stressade i trafiken

Nästan hälften av alla föräldrar du möter i trafiken är stressade, visar en undersökning genomförd av Volvia Försäkringar. Det är tidsbrist och trafiksituationen som höjer bilförarnas puls. Dessutom är det i storstäderna vi stressar mest, och kvinnorna är mer stressade än männen.