Hämtar information

Nyhetsrummet

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden från oss. Du kan även följa oss på Facebook.​ 

Läs nyheter och pressmeddelanden

Nedan hittar du nyheter och pressmeddelanden i korthet. För att läsa hela artikeln klickar du på rubriken. Du kommer då att slussas över till vår sida på MyNewsdesk.

2021-05-03

50 000 förskolebarn går baklänges – för sin rätt att åka säkert i bilen

Ett av fem barn i åldern 2 - 4 år åker alltid eller ibland framåtvänt och utsätts därmed för onödig risk i trafiken. Den 6 maj går därför 50 000 förskolebarn baklänges i den årliga Baklängesmarschen, en manifestation som äger rum under Barnsäkerhetens dag. Bakom initiativet står Volvia, som i samarbete med NTF bjuder in till Baklängesmarsch för 13:e året i rad.
2021-04-28

Baklängesmarschen 2021 – Kontakta en anmäld förskola

Barnsäkerhetens dag arrangeras i år torsdagen den 6 maj och 50 000 barn är anmälda att delta. Media är varmt välkomna att kontakta en av alla förskolor som går i Baklängesmarschen.
2021-04-26

Årets rapport om svenska barns säkerhet i bil är här – barnen sitter allt säkrare

De allra flesta barn under 11 år åker med antingen babyskydd, bakåtvänd bilbarnstol, bältesstol eller bälteskudde i bilen. Men det finns också oroande trender i Volvias årliga rapport om svenska föräldrars kunskap och förhållningssätt till barnsäkerhet i bil.
2020-10-22

Tjocka ytterkläder försämrar bilbältets skydd – så sitter barnen säkert på höstens och vinterns resor

Med kyligare väder kan det vara kallt i bilen under resans start och om resan är lång är det skönt för de yngre passagerarna att kunna sova en stund. Faktum är dock att tjocka ytterkläder och huvudkuddar ökar risken för allvarliga skador vid en olycka. Men trots att medvetenheten om detta är hög bland svenska föräldrar slarvar de, visar en undersökning som Volvia gjort.​
2020-07-08

Tips för en roligare resa med barn i bilen

​Att åka på bilresa med hela familjen är både roligt och spännande – och ibland utmanande. Testa Volvias tips för en lyckad bilresa med barn!
2020-07-01

Så reser du säkert med barnen i sommar

I sommar är det många som väljer att ta bilen till sommarhuset, stranden eller skogsutflykten. Volvia har samlat de bästa tipsen för att hålla alla resenärer säkra och glada på vägarna.
2020-06-24

Förebygg och lindra barnens åksjuka i bilen

En del barn drabbas av åksjuka i bilen. Testa några av Volvias tips för att lindra åksjukan!