Hämtar information

Nyhetsrummet

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden från oss. Du kan även följa oss på Facebook.​ 

Läs nyheter och pressmeddelanden

Nedan hittar du nyheter och pressmeddelanden i korthet. För att läsa hela artikeln klickar du på rubriken. Du kommer då att slussas över till vår sida på MyNewsdesk.

2019-10-28

En lysande fotboll ska uppmärksamma bilförare på lekande barn i höstmörkret

Volvia försäkringar har under det senaste året arbetat med att ta fram en fotboll som lyser i mörkret för att barn ska kunna fortsätta leka säkert även när det börjar skymma. Nu presenteras de första prototyperna av den lysande Volviabollen, som ska bidra till en säkrare utomhusmiljö för barn och förebygga skador i trafiken.
2019-10-23

Tips för en säkrare vinterresa med barn i bilen

Här är barnsäkerhetsexpertens fem tips till föräldrar med framåtvända barn i bilen.
2019-05-03

55 000 förskolebarn går baklänges – kräver att få åka säkert i bilen

Volvias årliga undersökning visar att allt fler svenska barn åker säkert i bilen. Men fortfarande åker nästan vart femte barn framåtvänt trots att de är under fem år och borde åka bakåtvänt. I år är mer än 55 000 barn anmälda till Baklängesmarschen, manifestationen där förskolebarn går baklänges för att uppmärksamma föräldrar om sin rätt att åka säkert i bilen.
2019-03-26

Säkerhetsmissar svenska föräldrar gör i bilen

Så många som 11% av barnen åker utan säkerhetsbälte ibland, och en tredjedel av föräldrarna vet inte hur länge ett barn bör åka med bälteskudde. Vart femte barn i storstäderna under 4 år riskerar dessutom allvarliga skador vid en olycka, eftersom de åker framåtvända för tidigt. Det visar den årligen återkommande undersökningen Barnsäkerhet i bil.
2019-02-08

​Volvia partner till AI Innovation of Sweden - ett nationellt center för tillämpad forskning och innovation inom Artificiell Intelligens

Nu invigs AI Innovation of Sweden på Lindholmen Science Park. Volvia är en av ett 40-tal partners till centret, som genom samverkan och samlokalisering ska accelerera innovation och forskning inom praktiskt tillämpad Artificiell Intelligens – ett område som blir allt viktigare för försäkringsbranschen.