I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Jämför bilförsäkring

Om du inte vet vilken typ av försäkring du behöver, så kan du läsa och jämföra de olika bilförsäkringarna här. Välj sedan den omfattning som passar dig bäst. Du kan även komplettera bilförsäkringen med tilläggsförsäkringar för extra trygghet om något skulle hända.

Blå Volvo XC90 snett framifrån
  • Trafikförsäkring – gäller för personskador och för skador på andra fordon, men inte på den egna bilen. Trafikförsäkring måste du som bilägare ha enligt lag.
  • Halvförsäkring – är främst till för nya bilar som har gällande vagnskadegaranti. Stöld, bärgning och glasskada ingår.
  • Helförsäkring – täcker skador på bilen, även om man har orsakat dem själv, eller om till exempel ett träd blåst ner över bilen och skadat plåten och lacken.
  • Tilläggsförsäkringar – ger ett extra skydd för dig och din Volvo. Välj tilläggsförsäkringar som täcker dina behov, för ett mer omfattande skydd.

Räkna och köp

Ditt pris framställs automatiskt . Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.

Kvinnlig servicetekniker kollar motor.

Förlängd Maskin- och elektronik­försäkring

Om du har minst en halvförsäkring kan du köpa Förlängd Maskin- och elektronikförsäkring när din ordinarie maskin- och elektronikförsäkring upphör. Försäkringen gäller tills din Volvo är 10 år eller har gått 20 000 mil.

Silvrig Volvo XC60 parkerad i garage.

Avställningsförsäkring

Är din bil halv- eller helförsäkrad hos oss, så ändrar vi automatiskt din försäkring till en avställnings­försäkring när du ställer av bilen hos Transportstyrelsen.

Volvo EX30 som står på laddning.

Försäkring för din elbil

Med Volvia får du en försäkring som täcker alla komponenter som finns i dagens elbilar. Läs om vad som ingår i försäkringen för din elbil och se ditt pris.