I samarbete med Volvo Cars sedan 1959

Trafikförsäkring Volvo

​Det är obligatoriskt att ha trafikförsäkring om du vill köra med din Volvo. Försäkringen täcker skada som du orsakar vid krock eller annan trafikolycka.​

Cyklist cyklar bakom vit Volvo XC40 i stadstrafik

Så gäller trafik­försäkringen

  • Trafikförsäkringen ersätter skador på förare, medtrafikanter, andra fordon och annans egendom som skadas av bilen. Den täcker inte skador på din egna bil, din egendom eller det som transporteras i bilen.
  • Om du blir påkörd av någon annan och inte orsakade kollisionen, får du ersättning för eventuell krockskada från den andra partens trafikförsäkring. Det gäller både personskada och skador på bilen.
  • Det är lag på trafikförsäkring för bilen. Om man inte har trafikförsäkring måste man betala avgift till Trafikförsäkringsföreningen. Är bilen anmäld avställd till Transportstyrelsen behövs ingen trafikförsäkring.

Även om din bil inte är värd så mycket kan det vara bra att ha en försäkring som gäller för bärgning. Då ska du välja halvförsäkring

Trafik

Täcker skada på personer, andra fordon och annans egendom som du orsakar vid krock. Självrisk 0 kronor men 1 000 kronor för bilar som är 8 år eller äldre.

Volvia Care

Ger dig snabbare tillgång till specialistvård och rehabilitering efter en olyckas akuta fas.
Läs om Volvia Care

Villkor

Självrisker

Detta är en sammanställning av våra självrisker. Exakt vilken självrisk som gäller i olika situationer hittar du i villkoret.

Självrisker trafikförsäkring
Trafik 0 kr
1 000 kr om föraren är under 24 år eller om bilen är 8 år eller äldre

 

Räkna och köp

Ditt pris framställs automatiskt . Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.