I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Trafikförsäkring Volvo

Det är obligatoriskt att ha trafikförsäkring om du vill köra med din bil. Försäkringen täcker skador som du orsakar vid krock eller annan trafikolycka. Fyll i dina uppgifter för att se vad det kostar att försäkra din Volvo.

Ditt pris framställs automatiskt . Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.

Så gäller trafik­försäkringen

  • Trafikförsäkringen ersätter skador på förare, medtrafikanter, andra fordon och annans egendom som skadas av bilen. Den täcker inte skador på din egen bil, din egendom eller det som transporteras i bilen.
  • Om du blir påkörd av någon annan och inte orsakade kollisionen, får du ersättning för eventuell krockskada från den andra partens trafikförsäkring.
  • Det är lag på trafikförsäkring för bilen. Om du inte har det måste du betala en avgift till Trafikförsäkringsföreningen.
  • Har du ställt av bilen hos Transportstyrelsen behöver du ingen trafikförsäkring.

Tänk på att även om din bil inte är värd särskilt mycket kan det vara bra att ha en försäkring som gäller för bärgning och glasskador. Det här skyddet ingår i både halvförsäkring och helförsäkring.

I försäkringsvillkoret (PDF) hittar du utförlig information om hur försäkringen gäller.

Jämför våra bilförsäkringar

Hel

Halv

Trafik

Visste du att...

Minsta omfattningen

Trafikförsäkringen är den minsta skyddet du kan välja för din bil.

Ingen självrisk

0 kr i självrisk om du som förare fyllt 24 år och har en bil yngre än 8 år.

Det är lag på trafikförsäkring

Det är olagligt att ha ett oförsäkrat fordon som används i trafiken.

Straffavgift som påföljd

Om du inte försäkrar din bil måste du betala en avgift till Trafikförsäkringsföreningen.

Vanliga frågor och svar

Vad täcker trafikförsäkringen?

Försäkringen täcker enbart skador som du orsakar någon annan, det vill säga person-, bil- och/eller egendomsskador. Försäkringen gäller alltså inte för dig, din bil eller saker som du förvarar i den.

När ska jag teckna trafikförsäkring?

Du måste teckna försäkringen från samma dag som du blir ägare till bilen för att få använda den.

Funder gärna över hur ditt bilbehov ser ut. Råkar du ofta ut för stenskott? Vill du helst undvika att byta däck vid vägkanten en regnig tisdagsmorgon på väg till jobbet? Då kanske en halvförsäkring passar bättre.

Vad händer om min bil är oförsäkrad?

Du får inte köra med bilen om du saknar trafikförsäkring. Dessutom måste du betala en avgift till Trafikförsäkringsföreningen.

Avgiften varierar beroende på typ av fordon och på vilket sätt den används (privat eller i jobbet). Har du en privat personbil kostar det 180 kronor per dag. Betydligt mer än vad du betalar för en försäkring.

Hur mycket kostar en trafikförsäkring?

I Göteborgsområdet betalar 80 % av våra kunder mellan 1266 kr–2534 kronor per år för en trafikförsäkring. Men det är bara en fingervisning då priset påverkas av en mängd olika faktorer däribland bilmodell, din ålder, om råkat ut för tidigare skador och var i landet du bor.

Genom att fylla i dina uppgifter i webshopen ser du vad det faktiskt kommer kosta för din Volvo.

Vilka tilläggsförsäkringar kan jag köpa till?

Du kan lägga till Volvia Care som ger dig snabbare tillgång till specialistvård och rehabilitering efter en olyckas akuta fas.

Läs om Volvia Care.

Leende par står framför blå Volvo V60.

Vilken bilförsäkring passar dig?

Läs om vad som ingår i trafik-, halv- och helförsäkring och vilka tilläggsförsäkringar du kan välja. Vi guidar dig i valet av försäkring.

Volvo servicetekniker reparerar vindruta

Bilgarantier

Det finns ett flertal garantier som kompletterar bilförsäkringen. Läs om vad respektive garanti gäller för och hur du kontrollerar personvagnsgarantin för din Volvo.

Man pratar i mobiltelefon

Råkat ut för en skada?

Vi hjälper dig om du har råkat ut för en skada. I de flesta fall behöver du bara kontakta oss en gång, vi sköter resten.