I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Våra Trygghets­paket

Med Trygghetspaket slipper du självrisk om du kör på ett djur. Du får hyrbil om din Volvo skadats och är på reparation. Och du får lägre självrisk om din bil drabbas av skadegörelse eller råkar ut för en olycka utomlands. I Trygghetspaket samlas de mest populära och bästa tilläggsförsäkringarna för Volvo.

Trygghets­paket och Trygghets­paket Plus

När du väljer något av våra trygghetspaket får du alla tilläggsförsäkringar som skyddar och hjälper oavsett om det handlar om skadegörelse på din bil eller om du krockar med en älg. Och om din bil hamnar på verkstad får du hyrbil i upp till 65 dagar. Behöver du inte hyrbil varje dag kan du få kontantersättning istället.

  • Trygghetspaket ger dig extra skydd vare sig du bor i ett område med mycket vilt, vill vara säker när du bilar i Europa eller om dina barn spiller glass och ketchup över alla säten.
  • Trygghetspaket Plus är för dig som har en ny Volvo med gällande personvagnsgaranti. Då får du även 3 000 kr lägre självrisk för skador som ersätts via garantin.

Trygghetspaket innehåller

  • Hyrbil – om du råkar ut för en skada i Sverige som din bilförsäkring gäller för får du hyrbil i upp till 65 dagar. Vi står för 75 % av dygns- och kilometerkostnaden. Om du är utomlands och bilen inte kan användas för fortsatt färd på grund av en skada som försäkringen gäller för, kan du få hyrbil i upp till 45 dagar. Vi betalar då hela dygns- och kilometerkostnaden.
  • Nyckelförsäkring – det är lätt hänt att tappa bort bilnyckeln och med dagens avancerade låsteknik kan det tyvärr bli ganska kostsamt. Den här försäkringen ersätter förlorad eller skadad nyckel/nyckelkort. Självklart täcker den även omprogrammering av nyckel så att den fungerar med din bil. Maximal ersättning är 6 000 kronor och självrisken är 1 800 kronor.​
  • Olyckshändelse inne i bilen – det är lätt hänt att spill och kladd från glass och kaffe förstör bilen invändigt, eller att packning i bilen repar innertaket. Invändiga skador ersätts upp till 50 000 kronor på bilar upp till 15 år.
  • Sänkt självrisk vid skadegörelse – inte lika dyrt med repor och sönderskurna däck. Du har endast 1 000 kronor i självrisk på vagnskadeförsäkringen eller personvagnsgarantin om din bil har blivit utsatt för skadegörelse.
  • 0 kronor i vagnskadesjälvrisk vid kollision med djur – vid kollision med djur får du ersättning för skadorna på bilen, samt ersättning för skadade kläder. Du slipper att betala grundsjälvrisken för vagnskadeförsäkringen eller personvagnsgarantin. Maximal ersättning för kläder är 2 000 kronor.
  • Ingen självrisk vid vagnskada utomlands – vid olycka utomlands, med ett utländskt registrerat fordon, slipper du betala självrisken för din personvagnsgaranti eller vagnskadeförsäkring,​ om vi kan ersätta händelsen. Du måste ha registreringsnumret på det andra fordonet.

Villkor för Trygghetspaket (727 KB, PDF)

Trygghetspaket Plus

Utöver det som ingår i Trygghetspaketet har du 3 000 kr lägre självrisk om du får en skada på bilen som ska ersättas av personvagnsgarantin. Du kan köpa till Trygghetspaket Plus om din bil är yngre än tre år och har gällande personvagnsgaranti.

Villkor Trygghetspaket Plus (728 KB, PDF)

Räkna och köp

Ditt pris framställs automatiskt . Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.