Hämtar information

Ta bilen till skidsemestern

Skidsemester i fjällen är härligt och avkopplande, men resan dit kan bli stressig på grund av all trafik. Det blir lätt trångt på vägarna i Dalarna, Jämtland och Härjedalen under vinterloven enligt Vägverket. Kör försiktigt för att få en bra start på skidsemestern! 

volvo-med-takbox-i-vinterlandskap

Rätt bilförsäkring

När du tar bilen till fjällen är det viktigt att se till att du har den bilförsäkring du behöver för att slippa problem på skidresan. Helförsäkring innebär att du får ersättning för skador på bilen om du t.ex. kör i diket. Bärgning ingår i den försäkringen. Logga in på Mina sidor för se din bilförsäkring.

Ingår hyrbil i försäkringen? Det kan vara bra att ha så att du kan köra vidare om din egen bil skadas. Hyrbil ingår i våra Trygghetspaket.

Tipsen för en säkrare bilresa till fjällen

  • Vinterrusta bilen och packa med startkablar, bogserlina, ficklampa, snöskyffel, sand eller grus, extra mössa och vantar, reflexväst och varningstriangel. 
  • Packa takboxen rätt. Kontrollera takets maxlast och var noga med att inte lasta den för tungt. Läs även om hur du packar bilen rätt.
  • Se till att du har vinterdäck med tillräckligt mönsterdjup. Här kan du läsa mer om regler för vinterdäck.
  • Anpassa hastigheten till väglaget och trafiken och håll avstånd.
  • Planera resan noga och försök komma iväg så tidigt som möjligt.
  • Var utvilad, ta god tid på dig och rasta ofta.

Viktiga försäkringar på skidsemestern

Din Volvia bilförsäkring har flera fördelar och en av dem är att du får rabatt på Ifs försäkringar. Detta tack vare att Volvia är en del av If Skadeförsäkring.

Reseskyddet i din hemförsäkring kan ersätta kostnaderna för akut sjukvård i ett annat land. Om du råkar ut för en olyckshändelse i Sverige, eller om du får bestående men av olyckshändelsen, behöver du en olycksfallsförsäkring för att kunna få ekonomisk kompensation. Barn och ungdomar under 25 år behöver en barnförsäkring och vuxna behöver sjuk- och olycksfallsförsäkring.

Ett samarbete mellan Volvo och If Skadeförsäkring