I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Haverikommissionen

Vi samarbetar med Volvos Haverikommission sedan över 35 år tillbaka. Vår skadestatistik används när Volvo Cars utvecklar förbättrade säkerhetssystem och säkrare bilar.
 
Volvo backar runt gatuhörn medan City Safety systemet upptäcker närmande cyklist och fotgängare.
Vår innersta önskan är att det inte ska ske några krockar eller bilskador över huvud taget. Så länge verkligheten ser annorlunda ut, försöker vi dra lärdom av den. Allt för att slippa se tråkiga olyckor upprepa sig.
 
Därför har vi samarbetat med Volvo Haverikommission i över 35 år. Vi bidrar med skadestatistik till deras databas, som innefattar mer än 40 000 olyckor med mer än 60 000 åkande. Informationen gäller verkliga trafikolyckor och krocksituationer, som rekonstrueras och analyseras av Haverikommissionen. Deras arbete ger värdefull kunskap som används vid utvecklingen av nya, förbättrade säkerhetssystem. Därför kan man säga att vi på Volvia inte bara gör din bil bättre. Vi bidrar också till utvecklingen av nya, ännu säkrare bilar.
 

City Safety

Volvo City Safety är ett exempel på Volvo Cars och Volvias samarbete runt säkerhet. Volvo City Safety är ett autonomt nödbromssystem som är designat för att hjälpa föraren att undvika krockar i låga hastigheter och för att lindra skadeverkningarna vid sådana.
 
Systemet är aktivt vid fordonshastigheter mellan 3,6 km/h och 50 km/h och använder en lidar-sensor (Light Detection and Ranging) placerat längst upp på vindrutan för att övervaka ett område 10 meter framför och bakom bilen efter fordon som kan utgöra en kollisionsrisk. Om en kollision är sannolik förladdar City Safety bromsarna, så att nödbromssystemet blir mer känsligt och kan reagera snabbare. 
 
En undersökning vi gjort bekräftar att bilar utrustade med Volvo City Safety är inblandade i ungefär 28 procent färre krockar än bilar utan automatisk nödbroms.
 
Den första Volvon som är utrustad med den uppgraderade versionen av Volvo City Safety är V40. Alla nya bilar från årsmodell 2014 är utrustade med City Safety.