Hämtar information

Volvia­bollen – Den själv­lysande fotbollen

Barnsäkerhet är sedan länge en viktig fråga för oss på Volvia, både i och utanför bilen. För att barn ska kunna vara ute och leka tryggt och säkert även under de mörkare månaderna har vi tagit fram Volviabollen – en boll som lyser i mörkret och värnar om det som inte alltid syns. Bollen uppmärksammar bilister på att det är något som händer, för som vi alla vet – Efter boll kommer barn.

Tanken med initiativet är att påminna både föräldrar och bilister hur barn syns i trafiken när det är mörkt – och hur man bör agera. I bilen skyddar vi barnen med bilbarnstolar, bälteskuddar och säkerhetsbälten. Men utanför bilen är barnen oskyddade. Volviabollen är en del av vårt barnsäkerhetsarbete med syfte att öka barns säkerhet både i bilen och på gatan.

Vet du att barn...

  • inte har ett fullt utvecklat abstrakt tänkande förrän vid 10-11 års ålder.
  • har ett fullt utvecklat vidvinkelseende först vid 15-16 års ålder.
  • inte kan avgöra om ett ljud kommer eller är på väg bort.
  • inte kan bedöma hastighet och avstånd till bilar som vuxna kan.
  • inte har simultankapacitet utan gör en sak i taget.
  • inte ser över bilar som vuxna gör.

Källa: NTF

Volviabollen

Hur får jag tag på Volvia­bollen? 

Du kan inte köpa Volviabollen men varje höst har vi en kampanj där vi lottar ut Volviabollar. Det är enkelt att vara med och tävla om en egen boll! Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret och hålla tummarna. 

Delta i utlottningen

Fyll i dina uppgifter senast 1 november för att delta i utlottningen. Vinnare dras i två omgångar, 25 oktober och 2 november. Alla vinnare kontaktas via mejl. Lycka till! 

 

 

Vi bryr oss…  

…både om människan och bilen. Inte bara om den nya bilen, utan även om den som är äldre. Inte bara om bilen utan om människorna i den. Inte bara om människorna i den, utan även dem utanför. Det kallar vi Hela vägen.