Hämtar information

Volvia­bollen – Den självl­ysande fotbollen

Med mörkret blir gatorna mindre säkra för våra lekande barn. Vi tycker att barn ska kunna leka tryggt och säkert även under de mörkaste månaderna. Därför har vi under det senaste året utvecklat en fotboll som till skillnad från ditt barn, lyser i mörkret. För efter boll kommer barn.

Nu rullar de första Volvia­bollarna

Under vintern 2019 lottade vi ut cirka 200 Volviabollar till våra kunder. Bollarna lottades ut helt kostnadsfritt och kanske har du sett en självlysande boll i just ditt kvarter. Men vad som händer härnäst vet vi inte riktigt. Målet just nu är att samla in erfarenheter och feedback så att vi kan fortsätta förbättra Volviabollen.

Är du nyfiken och vill veta mer? Fyll i din mejladress så håller vi dig uppdaterad om Volviabollens framtid.

 
Självlysande Volviabollar

Vet du att barn...

  • inte har ett fullt utvecklat abstrakt tänkande förrän vid 10-11 års ålder.
  • har ett fullt utvecklat vidvinkelseende först vid 15-16 års ålder.
  • inte kan avgöra om ett ljud kommer eller är på väg bort.
  • inte kan bedöma hastighet och avstånd till bilar som vuxna kan.
  • inte har simultankapacitet utan gör en sak i taget.
  • inte ser över bilar som vuxna gör.

Källa: NTF

Volvia i samarbete med Number 10

Volviabollen har kommit till i samarbete med initiativet Number 10. Number 10 är ett stipendium instiftat av Volvo Car Sverige och Svenska Fotbollförbundet, tillsammans med Volvia, Volvofinans Bank och Hertz. Beskyddare är ingen annan än Zlatan Ibrahimović. Syftet är att föra svensk fotboll framåt.

Hela vägen

Vi bryr oss inte bara när skadan väl är skedd, utan även innan. Både om bilen som om människorna i den – och utanför den. Vare sig den är ny eller begagnad. Det kallar vi Hela vägen.