Hur går det till när man fått en skada?

Vi gör det enkelt för dig när du har råkat ut för en skada. I de flesta fall behöver du bara kontakta oss en gång. Vi sköter resten.

1. Anmäl skadan

Anmäl skadan på webben, kontakta närmaste Volvoverkstad eller ring oss.

2. Du får besked

Vi eller verkstaden lämnar besked. Oftast får du veta detta inom ett par timmar.

3. Bilen repareras

Verkstaden reparerar din bil med originaldelar och enligt Volvos anvisningar.

4. Du hämtar bilen

Verkstaden kontaktar dig när bilen är klar att hämtas.

5. Betala

Du betalar ev. självrisk till verkstaden. Sen är det klart!

Vanliga frågor

Vad gör jag om min bil utsätts för skadegörelse?

Om du har din bil helförsäkrad (eller har vagnskadegaranti) anmäler du skadan är på webben och kontaktar sedan närmaste Volvoverkstad och beställer tid för skade besiktning. Har du Trygghetspaketet är din självrisk 1 000 kr. Skadegörelse måste polisanmälas.

Jag har kört på ett djur. Vad gör jag?

Varna andra trafikanter - används varningstriangel. Det beror ju förstås på vad du kört på och om trafiken hindras av olyckan. Ta hand om ev. skadade - larma polisen. Har du kört på älg, rådjur, vildsvin, hjort, varg, lodjur, järv, utter, örn, björn eller mufflonfår måste du anmäla det till polisen. Har du kört på tamdjur eller ren ska du anmäla det till djurägaren eller till polisen. Markera platsen med viltolycksremsan som finns att hämta på Bilprovningen, så att eftersöksjägaren hittar platsen. Du riskerar böter om du inte gör det. Läs gärna mer på www.viltolycka.se eller ladda ner deras app.

Kan jag få hyrbil när min bil är på verkstad?

Hyrbil ingår i Trygghetspaketet. Har du Trygghetspaketet får du hyra bil till reducerad kostnad om du råkat ut för en skada som din bilförsäkring gäller för. Saknar du egen hyrbilsförsäkring kan motpartens försäkringsbolag betala hyrbilskostnaden i de fall du kolliderat med en annan bil och den andre föraren är vållande till skadorna Det är dock tryggast för dig att ha en egen hyrbilsförsäkring. Då är du på den säkra sidan.