Hämtar information

Tips till föräldrar som är hemma med barn

Den 6 maj firas Barnsäkerhetens dag på förskolor runt om i Sverige. Det är extra många föräldrar som är hemma med sina barn nu. Det kan vara barn som brukar vara på förskolan eller är hemma då de har mindre syskon. Barnsäkerhetens dag och kunskapen om trafiksäkerhet och barnsäkerhet i bil är lika viktig oavsett var man än befinner sig.

Barnsäkerhetens dag logotyp

Om du är hemma med ditt/dina barn varför inte fira Barnsäkerhetens dag i hemmet och gör en temadag med roliga och lite tokiga baklängeslekar? Då kan du på ett lekfullt sätt berätta för dina barn hur viktigt det är att åka bakåtvänt i bilen. Säkrast är att åka bakåtvänt upp till minst 4-5 års ålder

Tips på aktiviteter för dagen

Det finns många baklängeslekar att fylla dagen med. Kanske sätta på kläderna bak och fram, börja dagen med kvällsmat och avsluta med frukost, skriva ord baklänges. Dagens höjdpunkt är Baklängesmarschen. Gör en enkel bana i trädgården eller inomhus där barnen går bakåtvänt från mål till start. Här hittar du tips på fler roliga lekar.

Gå med i Facebook-evenemanget

Delta i vårt evenemang Barnsäkerhetens dag på Facebook. Vi går alla samtidigt en baklängesbana, du får möjligheten att lära dig mer om barnsäkerhet i bil och kan även delta i ett quiz och vinna en goodiebag.

För varje person som tackar Ja till evenemanget skänker vi 10 kr till Childhood.

Childhood arbetar för barns rätt till en trygg och säker barndom, fri från våld och sexuella övergrepp. Barns säkerhet finns också starkt förankrad i Volvias värderingar – vi har alltid värnat om barns säkerhet i och utanför bilen. I samband med Barnsäkerhetens dag vill vi därför bidra till Childhoods viktiga arbete.

Vi hoppas ni får en rolig Barnsäkerhetens dag!

Barnsäkerhetens dag illustration

Ett samarbete mellan Volvo och If Skadeförsäkring