I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Vanliga frågor

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om bilförsäkring för företagsägda bilar. Om du undrar över något annat eller vill ha mer information ringer du oss på telefon 031-345 67 10 så svarar vi gärna.

Frågor och svar om bilförsäkring

Priset på din bilförsäkring baseras bland annat på antal mil du kör per år. Om du kör mer nu än tidigare behöver du kanske ändra den så kallade körsträckeklassen. Det kan du göra när som helst under året genom att kontakta oss.

Kör du mindre än beräknat justerar vi priset när din bilförsäkring ska förnyas. Då kan du stämma av om du haft en körsträckeklass som motsvarar de antal mil du kört. Har du till exempel betalat körklass 3, men bara kört så många mil som motsvarar klass 2, betalar vi tillbaka mellanskillnaden.

Milintervallen är indelad på följande sätt: 

0 – 1 000 mil
1 001 – 2 000 mil
2 001 – 3 000 mil
3 001 – 5 000 mil
Över 5 001 mil

Ja, det gör den. Bilförsäkringen gäller precis på samma sätt som när du själv kör bilen. En förutsättning för att bilförsäkringen ska gälla är att både den som övningskör och den som sitter bredvid uppfyller Transportstyrelsens krav och regler för övningskörning. Du bör även kontrollera vad företaget har för policy kring vem som kör bilen för att vara på den säkra sidan.

Priset på bilförsäkringen beror på flera olika saker. Det är bland annat bilens ålder, bilmodellen, hur långt den körs per år och vad bilförsäkringen ska omfatta, till exempel hel- eller halvförsäkring med eller utan tilläggsförsäkringar. Hur du väljer att betala och var företaget har sitt säte påverkar också priset på bilförsäkringen.

Om det är vinterväglag mellan 1 december - 31 mars krävs det att du har vinterdäck på bilen. Kör du utan vinterdäck, eller om mönsterdjupet är mindre än 3 mm, får du betala 5 000 kr extra i vagnskadesjälvrisk.

Nej, det gör den inte. Vid ägarbyte måste den nya ägaren se till att det finns en bilförsäkring som registreras på den nye ägaren så fort köpet är klart om man åker i väg med bilen. Den tidigare ägarens bilförsäkring upphör att gälla när ni skriver på ägarbyteshandlingarna. En del tror att man kan "låna" den tidigare ägarens försäkring tills man kommit hem. Men det är inte sant.

Det är en samarbetsorganisation för Sveriges trafikförsäkringsbolag. Trafikförsäkringsföreningen betalar ut ersättning till de som skadas av oförsäkrade, okända eller utländska fordon. Det är därför de tar in en avgift av bilägare som inte har en trafikförsäkring hos ett försäkringsbolag.

Därför Volvia

Läs om fördelarna med att försäkra företagets bilar hos oss. 

Kundfördelar