I samarbete med Volvo Cars sedan 1959

Care by Volvo

Med ett bilabonnemang hos Care by Volvo kan du som företagskund känna dig trygg med att bilförsäkringen alltid ingår i abonnemanget. Här hittar du information om försäkringen och hur föraren gör för att anmäla en skada på bilen.

Man passerar svart Volvo S90 som står parkerad vid en stentrappa

Bra att veta om försäkringen

Försäkringspaketet som ingår i Care by Volvo består av två delar:

  1. Halvförsäkring – Tillsammans med bilens personvagnsgaranti (vagnskadegaranti) har du exakt samma skydd som en helförsäkring. Försäkringen täcker både skador som föraren orsakar någon annan och skador på den egna bilen, även om föraren orsakat dem själv.
  2. Pluspaket Extra samt självriskeliminering vid djurkollision – populära tilläggsförsäkringar som innehåller bland annat hyrbilsförsäkring, 0 kronor i vagnskadesjälvrisk vid djurkollision, ersättning vid förlorad bilnyckel, ersättning för skador inne i bilen, sänkt vagnskadesjälvrisk vid skadegörelse och sänkt självrisk med 3 000 kronor på skador som ersätts av personvagnsgarantin..

Försäkringsinformation och villkor Care by Volvo (PDF)

Har du frågor eller vill veta mer om Care by Volvo är du välkommen att ringa Care by Volvos kundcenter 0200–753 511. Öppettider måndag-fredag 08.00–20.00, lördag 10.00–18.00.

Smidig skade­hantering

Vårt nära samarbete med auktoriserade Volvohandlare gör skadehanteringen enkel och smidig. Allt för att bilen snabbt ska kunna komma ut på vägen igen. Bilen repareras alltid med Volvos säkra och pålitliga originaldelar hos en auktoriserad märkesverkstad. Självklart ingår rätt till hyrbil under tiden bilen är på verkstaden.

Anmäl skada på det sätt som passar bäst och känns enklast:

Skadeanmälan via appen

I vår app kan föraren själv, förutom att anmäla skador, ta bilder på skadan med mobilen och skicka direkt till närmaste Volvoverkstad. De bedömer skadan och ni som företag sparar tid på att slippa det första besöket för att visa upp bilen och skadan på verkstaden.

Läs mer och ladda ner appen