I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Volvia In-car app

Nu flyttar Volvia in i bilen. Volvia In-car app är en försäkringsapp som är nedladdningsbar i din Volvo om du har operativsystemet Android Automotive. Appen ger dig en överblick över ditt försäkringsskydd och omfattning så att du kan känna dig trygg med att få den hjälp du behöver om olyckan är framme. I Volvia In-car app får du hjälp med hur du anmäler en skada och vägledning om du behöver assistans – allt detta direkt i bilen.

Funktioner i appen

I den första versionen av appen har du tillgång till:

  • Information om försäkringsgivare
  • Information om ditt försäkringsskydd genom Volvia
  • Viktiga telefonnummer och kontaktvägar för att anmäla skador
  • Guide för skadeprocessen och vad du ska göra för att få assistans om du blir stående vid vägen

Appen utvecklas kontinuerligt

Både bil- och försäkringsområdet är under stor förändring. Det skapar nya möjligheter till att kunna erbjuda smarta, uppkopplade tjänster som är mer flexibla och individuellt anpassade, och i slutändan ger dig som kund en ännu bättre upplevelse. 

Volvia In-car app kommer att utvecklas kontinuerligt. Vi ser att appen kommer vara en del i att skapa säkrare vägar och minska antalet skador, både allvarliga och lättare. Ett starkt kundfokus är viktigt när vi lanserar nya funktioner och användarna kommer ha en nyckelroll i utvecklingen.

Vi samlar bara in den data som du gett ditt samtycke till. Ingen data från bilen påverkar priset på din försäkring eller bonusnivån.

Ladda ner appen i Google Play store

Appen laddas ner genom Google play store i ditt infotainmentsystem och är fullt integrerad med din Volvo. Allt för att förenkla och förbättra din digitala Volvo-upplevelse.

Hur vet jag om jag kan ladda ner appar i min Volvo?

För att ladda ner appar behöver din bil vara utrustad med Android Automotive OS (AAOS). Ett Android-drivet infotainmentsystem integrerat med Google.

Nya Volvobilar har i regel det som standard, men det finns även tidigare modeller där AAOS finns tillgängligt. Några exempel är XC40 P8, XC40 Recharge och C40 av årsmodell 2021.

Är du osäker på om du har AAOS kan du alltid titta i ägarmanualen. Du kan också se om du har ikonen med fyra små rutor längst ner till vänster på centerdisplayen. Klicka på den för att komma till Google Play store.