Hämtar information

Tilläggsförsäkringar

Om företagsbilen blir skadad kan det ställa till det på jobbet. Det finns många tillfällen då en tilläggsförsäkring är nödvändig. Med vårt Pluspaket ser vi till att ni har en hyrbil när bilen är på verkstaden för en försäkringsskada. Då behöver ni inte vara utan bilen, inte ens för en dag.

Ge verksamheten ett extra skydd med våra tilläggsförsäkringar.

Pluspaket

I denna tilläggsförsäkring för personbilar har vi bakat in tre olika försäkringar.

 • Hyrbilsförsäkring i upp till 60 dagar när den egna bilen är på reparation. Om ni inte tar ut hyrbil kan ni få avbrottsersättning med 200 kr/dag.
 • Sänkt vagnskadesjälvrisk till 1 000 kr vid skadegörelse där någon avsiktligt repat lacken eller skadat bilen på annat sätt.
 • Ersättning för skador inne i bilen. Det kan vara utspillt kaffe, en reva i taket, skador på klädsel eller i bagageutrymme i fall något vällt ut eller om någon spillt. Försäkringen ersätter skador upp till 50 000 kr för oförutsedda olyckshändelser.

Läs villkoren för Pluspaket.

Pluspaket Extra

Innehåller förutom Pluspaket:

 • 3000 kr lägre självrisk för skador som ersätts via Personvagnsgarantin.

Läs villkoren för Pluspaket Extra.

Djurkollision

Med tilläggsförsäkringen Självriskeliminering djurkollision slipper du självrisken för vagnskadeförsäkring/vagnskadegarantin vid krock med en älg eller annat djur. Dessutom ersätts eventuella skador på kläder som bärs vid olyckstillfället. Maximal ersättning är 10 000 kronor för kläder, glasögon och självrisk.

Läs villkoren för Självriskeliminering djurkollison.

Tänk på att du enligt jaktförordningen är skyldig att polisanmäla och märka ut platsen där olyckan skett. 

Du måste polisanmäla om du krockat med dessa djur
Björn Mufflonfår Vildsvin
Hjort  Rådjur Älg 
Järv Utter  Örn
Lo Varg  

Volvia Care

Denna försäkring är för föraren och passagerarna.

 • Volvia Care ger dig tillgång till kvalificerad, individanpassad specialistvård och rehabilitering på något av de privatsjukhus som ingår i Volvia Cares nätverk.
 • Försäkringen gäller alla i bilen – upp till modellens maxantal – och ansvarstiden är fem år från olyckstillfället.
 • Volvia Cares individanpassade vård garanterar att du får exakt den hjälp som krävs för att snabb rehabilitering, vare sig det handlar om operation, sjukgymnastik eller hjälpmedel.

Arbetsgivarbetalda sjukvårdsförsäkringar förmånsbeskattas. Anställda behöver därför betala skatt på det förmånsvärde som Volvia Care tilläggsförsäkring ligger på.

Läs villkoren för Volvia Care.

Hyrbil för lätta lastbilar

 • Ni får hyrbil i upp till 60 dagar om bilen skadas och måste in på reparation. Hyrbilsförsäkringen gäller i alla Gröna Korts-länder.

Läs villkoren för hyrbilsförsäkringen.

Kör vidare-försäkring

Motorn havererar på autobahn. En krock i Italien. Bilen måste in på verkstad efter en dikeskörning. En olycka med tjänstebilen eller företagets bil på semestern behöver inte sätta stopp för resan.

 • Försäkringen ersätter kostnaden för en hyrbil utomlands i motsvarande storlek om bilen inte kan repareras på ett trafiksäkert sätt inom tre dygn.

 • För att kunna köpa försäkringen behöver bilen ha minst en halvförsäkring.

 • Du som förare beställer och betalar Kör vidare-försäkringen, även om bilen är försäkrad genom företaget eller arbetsgivaren.

 • Kör vidare-försäkringen kostar endast 250 kronor och gäller i 45 dagar från teckningsdatum. Är resan längre än 45 dagar kan du betala för flera 45-dagarsperioder, men hela betalningen behöver ske innan resan påbörjas.

 • Du betalar snabbt och smidigt med Swish. Har du inte Swish går det bra att betala in 250 kronor till bankgiro 513–1628. Uppge bilens registreringsnummer och vilken dag du reser.

Betala med Swish

Läs villkoren för Kör vidare-försäkringen.

Ett samarbete mellan Volvo och If Skadeförsäkring