I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Tilläggs­försäkringar

Det finns många tillfällen då en tilläggsförsäkring är nödvändig. Med vårt Pluspaket ser vi till att du har tillgång till hyrbil när bilen är på verkstaden för en försäkringsskada. Då behöver du inte vara utan bilen, inte ens för en dag.

Kvinna går förbi en mörk Volvo XC90.

Ge verksamheten ett extra skydd med våra tilläggsförsäkringar.

Pluspaket

I denna tilläggsförsäkring för personbilar har vi bakat in tre olika försäkringar.

 • Hyrbilsförsäkring när den egna bilen är på reparation. Råkar du ut för en skada som din bilförsäkring gäller för, kan du få hyrbil i upp till 65 dagar. Om du inte tar ut hyrbil kan företaget få avbrottsersättning med 200 kronor/dag.
 • Sänkt vagnskadesjälvrisk till 1 000 kronor vid skadegörelse där någon avsiktligt repat lacken eller skadat bilen på annat sätt.
 • Ersättning för oförutsedda olyckshändelser i bilens kupé eller bagageutrymme, till exempel utspillt kaffe, en reva i taket eller skador på klädseln. Försäkringen ersätter skador upp till 50 000 kronor.

Läs villkoren för Pluspaket.

Pluspaket Extra

Innehåller förutom Pluspaket:

 • 3000 kronor lägre självrisk för skador som ersätts via personvagnsgarantin.

Läs villkoren för Pluspaket Extra.

Djurkollision

Med tilläggsförsäkringen Självriskeliminering djurkollision slipper du självrisken för vagnskadeförsäkring/personvagnsgarantin vid krock med en älg eller annat djur. Dessutom ersätts eventuella skador på kläder som bärs vid olyckstillfället. Maximal ersättning för kläder är 2 000 kronor.

Läs villkoren för Självriskeliminering djurkollison.

Tänk på att du enligt jaktförordningen är skyldig att polisanmäla och märka ut platsen där olyckan skett. 

Du måste polisanmäla om du krockat med dessa djur
Björn Mufflonfår Vildsvin
Hjort Rådjur Älg
Järv Utter Örn
Lo Varg  

Volvia Care

Denna försäkring är för föraren och passagerarna.

 • Volvia Care ger dig tillgång till kvalificerad, individanpassad specialistvård och rehabilitering på något av de privatsjukhus som ingår i Volvia Cares nätverk.
 • Försäkringen gäller alla i bilen – upp till modellens maxantal – och ansvarstiden är fem år från olyckstillfället.
 • Volvia Cares individanpassade vård garanterar att du får exakt den hjälp som krävs för att snabb rehabilitering, vare sig det handlar om operation, sjukgymnastik eller hjälpmedel.

Arbetsgivarbetalda sjukvårdsförsäkringar förmånsbeskattas. Anställda behöver därför betala skatt på det förmånsvärde som Volvia Care tilläggsförsäkring ligger på.

Läs villkoren för Volvia Care.

Hyrbil för lätta lastbilar

 • Du får hyrbil i upp till 65 dagar om bilen skadas och måste in på reparation. Hyrbilsförsäkringen gäller i alla Gröna Korts-länder.

Läs villkoren för hyrbilsförsäkringen.

Kör vidare-försäkring

Motorn havererar på autobahn. En krock i Italien. Bilen måste in på verkstad efter en dikeskörning. En olycka med tjänstebilen eller företagets bil på semestern behöver inte sätta stopp för resan.

 • Försäkringen ersätter kostnaden för en hyrbil utomlands i motsvarande storlek om bilen inte kan repareras på ett trafiksäkert sätt inom tre dygn.

 • För att kunna köpa försäkringen behöver bilen ha minst en halvförsäkring.

 • Du som förare beställer och betalar Kör vidare-försäkringen, även om bilen är försäkrad genom företaget eller arbetsgivaren.

 • Kör vidare-försäkringen kostar endast 250 kronor och gäller i 45 dagar från teckningsdatum. Är resan längre än 45 dagar kan du betala för flera 45-dagarsperioder, men hela betalningen behöver ske innan resan påbörjas.

 • Du betalar snabbt och smidigt med Swish. Har du inte Swish går det bra att betala in 250 kronor till bankgiro 513–1628. Uppge bilens registreringsnummer och vilken dag du reser.

Teckna Kör vidare-försäkring

Läs villkoren för Kör vidare-försäkringen.

Återlämnande­försäkring för personbilar

Med vår Återlämnande­försäkring får företaget ett extra skydd för leasingbilarna när det oförutsedda händer, till exempel om en anställd slutar och företaget inte längre har behov av bilen.

 • Försäkringen täcker kostnaden det innebär att lämna tillbaka en leasingbil i förtid, det vill säga om du behöver avsluta leasingkontraktet innan avtalsperioden är över.
 • Försäkringen kan endast tecknas på nya personbilar. Bilarna måste vara leasade genom Ziklo Bank eller en auktoriserad Volvohandlare.

Läs villkoren för Återlämnandeförsäkring.

Kontakta oss för pris­förslag

Vi går igenom ditt företags behov och skräddarsyr en lösning som
passar företaget på bästa sätt.

Teckna bilförsäkring