I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Kundservice för företagskunder

Vi finns här för att hjälpa dig med företagets försäkringar. Här kan du beställa ett Grönt kort, få svar på vanliga frågor och hitta våra kontaktuppgifter.

Vanliga frågor och svar

Jag vill ändra hur mycket jag kör. Hur gör jag?

Priset på din bilförsäkring baseras bland annat på antal mil du kör per år. Om du kör mer nu än tidigare behöver du kanske ändra den så kallade körsträckeklassen. Det kan du göra när som helst under året genom att kontakta oss.

Kör du mindre än beräknat justerar vi priset när din bilförsäkring ska förnyas. Då kan du stämma av om du haft en körsträckeklass som motsvarar de antal mil du kört. Har du till exempel betalat körklass 3, men bara kört så många mil som motsvarar klass 2, betalar vi tillbaka mellanskillnaden.

Milintervallen är indelad på följande sätt: 

0 – 1 000 mil
1 001 – 2 000 mil
2 001 – 3 000 mil
3 001 – 5 000 mil
Över 5 001 mil

Vad kostar en bilförsäkring?

Priset på bilförsäkringen beror på flera olika saker. Det är bland annat bilens ålder, bilmodellen, hur långt den körs per år och vad bilförsäkringen ska omfatta, till exempel hel- eller halvförsäkring med eller utan tilläggsförsäkringar. Hur du väljer att betala och var företaget har sitt säte påverkar också priset på bilförsäkringen.

Gäller den tidigare ägarens försäkring?

Nej, det gör den inte. Vid ägarbyte måste den nya ägaren se till att det finns en bilförsäkring som registreras på den nye ägaren så fort köpet är klart om man åker i väg med bilen. Den tidigare ägarens bilförsäkring upphör att gälla när ni skriver på ägarbyteshandlingarna. En del tror att man kan "låna" den tidigare ägarens försäkring tills man kommit hem. Men det är inte sant.

Övningsköra med tjänstebil - gäller försäkringen?

Ja, det gör den. Bilförsäkringen gäller precis på samma sätt som när du själv kör bilen. En förutsättning för att bilförsäkringen ska gälla är att både den som övningskör och den som sitter bredvid uppfyller Transportstyrelsens krav och regler för övningskörning. Du bör även kontrollera vad företaget har för policy kring vem som kör bilen för att vara på den säkra sidan.

Kontakta oss

Skicka meddelande

Telefonnummer

Skadeärende

031-345 69 10

Övriga ärenden

031-345 67 10

Våra öppettider

Måndag-Fredag
08.00-17.00

Adresser

Postadress

Volvia  
V400
106 80 Stockholm

Besöksadress

Volvia 
Flöjelbergsgatan 4
Mölndal

Smidig fotobesiktning i vår app

Som Volviakund behöver du inte åka till verkstaden för att visa upp en skada på bilen och få den besiktigad. I vår app kan föraren ta bilder på skadan och skicka direkt till vald verkstad för bedömning.
Google play buttonApple store button
Smartphone som visar Volvia-appen

Försäkra företagsbilen

Vi är experter på bilförsäkring för företag. Se vilken försäkring som passar dig bäst.

Våra företagsförsäkringar