Bilförsäkring för din Volvo

Var fjärde Volvoägare har sin bilförsäkring hos oss. Du får enkel och smidig skadehantering tack vare det speciella samarbetet vi har med Volvo. Nio av tio kunder är nöjda med vår service vid skada.

Hämtar information

Räkna och köp

Anmäla skada

Här anmäler du din skada. Vårt mål är att ge dig besked inom 24 timmar. Välj om du vill gå direkt till skadeanmälan eller om du vill läsa om hur du ska göra först. Glas- och maskinskada anmäler du direkt till närmaste Volvoverkstad.

Vad vill du göra?

Rätt bilförsäkring för bilsemestern

Tips inför bilsemestern

​Bilsemestern kan bli tråkig och onödigt dyr om din bil skadas och du står där utan hyrbil. Därför vill vi tipsa om att se över bilförsäkringen, beställa Grönt kort i god tid och ta reda på vilka regler som gäller i olika länder.

Läs våra tips
Vad gör du när du tankat fel bränsle

Tankat fel bränsle

Det är lätt hänt att tanka fel bränsle när man byter till från bensinbil till dieselbil och tvärtom, eller lånar en bil. Att köra iväg med fel bränsle i tanken skadar motorn. Läs vad du ska göra om du tankat med fel bränsle.

Läs vad du ska göra
Förlängd maskinskadeförsäkring

Maskinskadeförsäkring

Vi har förbättrat villkoren i maskinskade­försäkringen. Volvo Originalservice hos en auktoriserad Volvoverkstad förlänger maskinskade­försäkringen hos oss från 10 000 mil till 15 000 mil. 

Läs om maskinskadeförsäkring

Kundservice - privat

Öppettider

Måndag-Fredag
07.30-20.00
Lördag-Söndag
09.00-16.00

Ring

Skadeärenden
031-345 69 00
Övriga ärenden
031-345 67 00

Mejla

Skadeärenden
Skadeservice
Övriga ärenden
Kundservice

Faxa

Skadeärenden
08-541 702 61
Övriga ärenden
031-345 70 92

Ett samarbete mellan Volvo och If Skadeförsäkring