Bilförsäkring för din Volvo

Var fjärde Volvoägare har sin bilförsäkring hos oss. Du får enkel och smidig skadehantering tack vare det speciella samarbetet vi har med Volvo. Nio av tio kunder är nöjda med vår service vid skada.

Hämtar information

Räkna och köp

Anmäla skada

Här anmäler du din skada. Vårt mål är att ge dig besked inom 24 timmar. Välj om du vill gå direkt till skadeanmälan eller om du vill läsa om hur du ska göra först. Glas- och maskinskada anmäler du direkt till närmaste Volvoverkstad.

Vad vill du göra?

Tips till dig som ska bila utomlands.

Tips inför bilsemestern

​Bilsemestern kan bli tråkig och onödigt dyr om din bil skadas och du står där utan hyrbil. Därför vill vi tipsa om att se över bilförsäkringen, beställa Grönt kort i god tid och ta reda på vilka regler som gäller i olika länder.

Läs våra tips
Vad gör du när du tankat fel bränsle

Tankat fel bränsle

Det är lätt hänt att tanka fel bränsle när man byter från bensinbil till dieselbil och tvärtom, eller lånar en bil. Att köra iväg med fel bränsle i tanken skadar motorn. Läs vad du ska göra om du tankat med fel bränsle.​​

Läs vad du ska göra
Forskningsrapport om säkerhet i Volvobilar

Trafiksäkerhetsforskning

Vi utför regelbundet egna undersökningar om trafiksäkerhet. Senaste rapporten är från juni 2015 och den visar att bilar utrustade med City Safety är inblandade i färre situationer med påkörning bakifrån. 

Läs om trafiksäkerhetsforskning