Personvagnsgaranti

När du köper en ny Volvo ingår personvagnsgaranti, även kallad vagnskadegaranti, som gäller i tre år från första registreringsdagen. Det är Volvo Cars som står för garantin, men vi tar hand om skadehanteringen. 

Vill du veta när garantin upphör för din bil?

Fyll i ditt registreringsnummer så får du svar.

Hämtar information

Garantin gäller i Sverige och i de länder som är anslutna till Gröna Kort-systemet. Om du exporterar bilen och registrerar den i ett annat land upphör garantin att gälla. Volvo Cars avgör vilken självrisk som gäller för personvagnsgarantin. Självrisken anges alltid utan moms. Reglerna för när en skada måste anmälas för att garantin ska gälla står i garantiboken. 

Personvagnsgarantin följer fordonet och ger rätten till reparation eller likvärdig fordon av samma märke i den auktoriserade Volvohandeln.

Du behöver ingen vagnskadeförsäkring

Personvagnsgaranti/vagnskadegaranti och halvförsäkring blir tillsammans en helförsäkring för din bil. Med andra ord behöver du inte köpa till en vagnskadeförsäkring under garantitiden. När personvagnsgarantin går ut efter tre år rekommenderar vi att du tecknar en vagnskadeförsäkring hos oss. På så sätt behåller du samma trygghet i framtiden. Skulle du råka ut för en skada kontaktar du oss på Volvia. Det är vi som tar hand om skadorna som personvagnsgarantin gäller för.

Försäkra din Volvo hos oss

Har du en bil med garanti, men ingen bilförsäkring hos Volvia? Eftersom vi har avtal med Volvo Cars att försäkra Volvobilar kan vi erbjuda dig en riktigt bra bilförsäkring och ett unikt samarbete som ger dig bra service och en smidig skadehantering. Läs mer om vår bilförsäkring.

 

Hämtar information

Räkna och köp

Personnummer

Vi behöver ditt personnummer för att kunna ge dig rätt pris. Personnumret ger oss uppgift om din ålder, var du bor och hur länge du haft körkort