Nyhetsrummet

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden från oss. Du kan även följa oss på vår barnsäkerhetsblogg och Facebook.​

Läs nyheter och pressmeddelanden

Nedan hittar du nyheter och pressmeddelanden i korthet. För att läsa hela artikeln klickar du på rubriken. Du kommer då att slussas över till vår sida på MyNewsdesk.

2017-08-17

Ny termin, ny bilbarnstol? Försäkra dig om att barnen sitter säkert i bilen.

Med hösten kommer rutinerna igång. En av dessa kan vara att skjutsa barn till förskola. Över sommaren växer barn ofta rejält på längden och det kan vara dags att kontrollera så att barnet fortfarande sitter säkert i bilen. Att föräldrar i Sverige har för lite kunskap om barnsäkerhet i bil visar den årliga undersökningen som Volvia genomför.
2017-05-11

50 000 barn under fyra år åker felvända i bilen och riskerar allvarliga skador vid en olycka

​Volvia genomför varje år en rikstäckande undersökning bland föräldrar i Sverige om deras kunskap kring barnsäkerhet i bil. Den visar att många barn vänds framåt i bilen alldeles för tidigt. Bakåtvänt är det säkraste upp till minst fyra års ålder. Därför marscherar 47 000 barn baklänges idag den 11 maj kl 9.30 för sin rätt att sitta säkert i bilen.
2017-05-03

Förskolebarn marscherar för trafiksäkerhet

Föräldrar i Sverige har för lite kunskap om barnsäkerhet i bil visar den årliga undersökningen som Volvia genomför kring svenska föräldrars kännedom om frågan. För att motivera föräldrar att lära sig mer om hur barnen sitter säkrast i bilen ordnar Volvia för nionde året i rad Barnsäkerhetens Dag den 11 maj. Fler än 46 000 förskolebarn är anmälda till den numera traditionsenliga Baklängesmarschen.
2017-04-12

För nionde året i rad –Baklängesmarsch för barnens trafiksäkerhet den 11 maj.

Föräldrar i Sverige har för lite kunskap om barnsäkerhet i bil visar Volvias undersökning. Det skapar risk för skador vid olyckor, helt i onödan. För att motivera föräldrar att lära sig mer om hur barnen sitter säkrast i bilen ordnar Volvia för nionde året i rad Barnsäkerhetens Dag med den numera traditionsenliga Baklängesmarschen tillsammans med förskolor över hela landet.
2017-04-06

Volvias nya försäkring inkluderar trafikanter även utanför bilen

Den allmänna vården misslyckas med att hålla vårdgarantin för 25 % av de patienter som väntar på operation/åtgärd. Detta visar siffror från Sveriges Kommuner och Landsting. För att minska väntetiden för fler patienter är Volvia Försäkringar först i Sverige med att även inkludera oskyddade trafikanter i en tilläggsförsäkring.
2017-04-04

Lösa föremål i bil kan bli livsfarliga, ändå är det vanligt att förare slarvar visar ny undersökning

Snart stundar påsklov och många packar bilen för längre resor. Att packa bilen rätt är viktigt för säkerheten. Ändå kör mer än 40 % av Sveriges bilförare som har barn i bilen, alltid eller ofta med lös last visar ny undersökning från Volvia. Saker som ligger löst i bilen riskerar bli farliga projektiler vid en häftig inbromsning. De kan göra mycket skada främst på de som färdas i bilen.

 följ oss på Facebook​ 

Läs vår Barnsäkerhetsblogg

Äldre pressmeddelanden

Presskontakt 
Sofia Bergfors

Marknad 

Telefon: 0768-93 29 23

Mejl: sofia.bergfors@volvia.se​