Vi är ett anrikt företag

Volvia grundades 1959 och erbjuder idag en av Sveriges bästa märkesförsäkringar och ett enklare bilägande för alla som kör Volvo. Oavsett om det är en egen bil, företagsbil eller lastbil.

Idén om en märkesförsäkring för Volvoägare föddes redan 1954 då Volvos grundare Assar Gabrielsson ville införa en försäkring för PV 444. Hösten 1959 ansökte Volvo om tillstånd för att starta ett försäkringsbolag, Volvia, och i december samma år beviljades ansökan.

Idag har vi på Volvia närmare 400 000 nöjda kunder och är bland de största märkesförsäkringarna i Sverige.

Skräddarsydda försäkringsprodukter för just Volvo, prisvärd bilförsäkring och snabb och enkel skadeservice är några av våra kännetecken. Du hittar oss i anslutning till Volvohandlare på över 125 platser i hela Sverige. Resultatet av det nära samarbetet är bland annat kortare väntetider och snabbare skadeservice.

Vi har dessutom ett unikt samarbete med Volvokort och Volvofinans Bank. Det gör hela bilägandet enklare, med allt från finansiering av bilköp till alla kostnader på en och samma faktura som resultat.

Volvia ingår i If-koncernen

If Skadeförsäkring AB (publ), Säte: Stockholm, org.nr: 516401-8102 är försäkringsgivare. Volvia ingår i If-koncernen sedan maj 2001. Ifs, och därmed Volvias verksamhet står under tillsyn av Finansinspektionen och vår marknadsföring på denna sajt följer svensk lag.

Du hittar mer information om Ifs verksamhet på www.if.se under rubriken Om if. Vill du kontakta Finansinspektionen går ni in på www.fi.se eller mejlar till finansinspektionen@fi.se