Hämtar information

Säkrare bilkörning med Röd nyckel

Med Röd nyckel som tillval till din nya Volvo V90 kan du vara lugn även när någon under 24 år kör din bil. Vi är så lugna att vi bjuder på ungdomssjälvrisken.

Nya Volvo V90, S90 och XC90 ger dig utökade möjligheter att köra säkert. Nu finns tillvalet Röda nyckeln som kan vara bra att ha om det är en ung förare som ska köra din bil ibland. Med Röda nyckeln begränsas bilen maxhastighet till 120 km/timme, ljudvolymen är begränsad och den röda nyckeln ser till att den adaptiva farthållaren ställs in till att hålla längsta möjliga avstånd till bilen framför. Det innebär att om man kommer för nära bilen framför anpassas hastigheten automatiskt så att avståndet mellan bilarna inte blir för kort.

Ingen extra självrisk med Röd nyckel

Tillsammans kan vi undvika skador så mycket som möjligt. Om du väljer till Röd nyckel till din Volvo XC90, S90 eller V90 och det trots allt inträffar en skada när Röd nyckel används, tar vi bort den extra självrisk på 1 000 kronor som gäller när någon under 24 år kör bilen. 

Du behöver inte meddela oss att du har tillvalet Röd nyckel nu. Den informationen lämnar du till oss om du fått en skada på bilen. 

Ett samarbete mellan Volvo och If Skadeförsäkring