Hämtar information

Personvagns­garanti

När du köper en ny Volvo ingår personvagns­garanti, även kallad vagnskadegaranti, som gäller i tre år från första registreringsdagen. Det är Volvo Cars som står för garantin, men vi tar hand om skadehanteringen. 

Vill du veta när garantin upphör för din bil?

Fyll i ditt registreringsnummer så får du svar.

Så gäller garantin

  • Garantin gäller i Sverige och i de länder som är anslutna till Gröna Kort-systemet. Om du exporterar bilen och registrerar den i ett annat land upphör garantin att gälla.
  • Volvo Cars avgör vilken självrisk som gäller för personvagns­garantin. Självrisken anges alltid utan moms.
  • Reglerna för när en skada måste anmälas för att garantin ska gälla står i garantiboken.
  • Personvagnsgarantin följer fordonet och ger rätten till reparation eller likvärdigt fordon av samma märke i den auktoriserade Volvohandeln.

I service- och garantiboken för din bil hittar du detaljerad information om personvagnsgaranti och aktuell självrisk.

Skada som ska gå på garantin

Det är vi på Volvia som tar hand om dig när du råkat ut för en händelse som personvagnsgarantin gäller för. Det kan till exempel vara kollision, dikeskörning, viltolycka eller skadegörelse. Vi tar hand om dig även om du inte har din bilförsäkring här hos oss.

  • Anmäl skadan inom 30 dagar.​
  • Kontakta närmaste Volvoverkstad och beställ tid för skadebesiktning så snart som möjligt.
    Du kan göra din anmälan direkt till verkstaden.
  • Du kan även anmäla skadan här på webben eller ringa oss på telefon 031-345 69 00.

Vagnskadegaranti plus halv­försäkring

Personvagnsgaranti (vagnskadegaranti) och halvförsäkring blir tillsammans en helförsäkring för din bil. Med andra ord behöver du inte köpa till en vagnskadeförsäkring under garantitiden. När personvagnsgarantin går ut efter tre år rekommenderar vi att du tecknar en vagnskadeförsäkring hos oss. På så sätt behåller du samma trygghet i framtiden.

Försäkra din Volvo hos oss

Har du en bil med garanti, men ingen bilförsäkring hos Volvia? Eftersom vi har avtal med Volvo Cars att försäkra Volvobilar kan vi erbjuda dig en riktigt bra bilförsäkring och ett unikt samarbete som ger dig bra service och en smidig skadehantering. Läs mer om vår bilförsäkring.

Ett samarbete mellan Volvo och If Skadeförsäkring