Bilförsäkring för din Volvo

Var fjärde Volvoägare har sin bilförsäkring hos oss. Du får enkel och smidig skadehantering tack vare det speciella samarbetet vi har med Volvo. Nio av tio kunder är nöjda med vår service vid skada.

Hämtar information

Räkna och köp

Anmäla skada

Här anmäler du din skada. Vårt mål är att ge dig besked inom 24 timmar. Välj om du vill gå direkt till skadeanmälan eller om du vill läsa om hur du ska göra först. Glas- och maskinskada anmäler du direkt till närmaste Volvoverkstad.

Vad vill du göra?

Volvia Undvik blixthalka

Förbered dig mot halkan

Blixthalka kallas även svarthalka då den är svår att se, kommer ofta som en överraskning. Kalla nätter på senhösten gör att du bör vara extra uppmärksam på väglaget speciellt på morgonen.​​

Läs om hur du förbereder dig här
Barn sitter säkrare i bilbarnstol

Låt ditt barn åka säkert

Oavsett bil, tycke och smak finns en gemensam sak för bilbarnstolar. En oskadad bilbarnstol som sitter monterad på rätt sätt i bilen ger ditt barn en säkrare åktur. Vi har tips om bilbarnstolar och hur du placerar dem i bilen.

Läs om hur du ska göra
Volvo Inclusive Privatleasing

Volvo Inclusive Privatlease

Just nu ingår det 3 års fri försäkring hos oss om du tecknar Volvo Inclusive Privatlease. Gäller för nya Volvobilar modellår 2016 (ej XC90) som köps i svensk Volvohandel.

Läs om Volvo Inclusive
Volvias tips vid köp av begagnad Volvo

Tips för att köpa begagnad Volvo

Det finns flera saker som är bra att tänka på och kolla upp om du ska köpa en begagnad Volvo. Här har vi samlat information och tips kring begagnatköpet – hjälp för att hitta rätt bil och vad du ska tänka på inför, vid och efter köpet.

Läs våra tips
Volvia - Vindrutan är viktig

Vindrutan – viktigare än du tror

När snön försvinner, men gruset ligger kvar, är det vanligt att man får stenskott. Om du får stenskott är det bäst att laga det direkt innan det blir en spricka. Självrisken är 100 kronor när du lagar stenskott hos en Volvoverkstad.

Läs mer om glasskador
Forskningsrapport om säkerhet i Volvobilar

Trafiksäkerhet

Vi utför regelbundet egna undersökningar om trafiksäkerhet. Senaste rapporten är från september 2015 och den visar att kollisionsrisken minskar betydligt om bilen är utrustad med flera säkerhetssystem.  

Läs undersökningen