Bilförsäkring för din Volvo

Var fjärde Volvoägare har sin bilförsäkring hos oss. Du får enkel och smidig skadehantering tack vare det speciella samarbetet vi har med Volvo. Nio av tio kunder är nöjda med vår service vid skada.

Hämtar information

Räkna och köp

Anmäla skada

Här anmäler du din skada. Vårt mål är att ge dig besked inom 24 timmar. Välj om du vill gå direkt till skadeanmälan eller om du vill läsa om hur du ska göra först. Glas- och maskinskada anmäler du direkt till närmaste Volvoverkstad.

Vad vill du göra?

Tips om barns säkerhet i bil

Så åker ditt barn säkert i bilen

Här har vi samlat tips och information om hur ditt barn kan färdas säkert i bilen. Det är till exempel hur bältet ska sitta, vilken vinkel bilbarnstolen ska ha och andra bra saker som skyddar barnet i bilen. 

Läs våra säkerhetstips
Vad gör du när du tankat fel bränsle

Tankat fel bränsle

Det är lätt hänt att tanka fel bränsle när man byter från bensinbil till dieselbil och tvärtom, eller lånar en bil. Att köra iväg med fel bränsle i tanken skadar motorn. Läs vad du ska göra om du tankat med fel bränsle.​​

Läs vad du ska göra
Forskningsrapport om säkerhet i Volvobilar

Trafiksäkerhetsforskning

Vi utför regelbundet egna undersökningar om trafiksäkerhet. Senaste rapporten är från september 2015 och den visar att kollisionsrisken minskar betydligt om bilen är utrustad med flera säkerhetssystem.  

Läs om trafiksäkerhetsforskning